Ofte spurte spørsmål

Hvorfor besøker ikke alle turoperatører Barentsburg og Pyramiden?

Mennesker fra mange nasjoner bor tett sammen på Svalbard; vi er naboer, venner, familie, arbeidskolleger og klassekamerater. Vi har gjester fra hele verden. Vi ønsker fred, ikke krig.

Henningsen Transport og Guiding AS deltar derfor ikke i noen form for sanksjoner eller boikott mot våre venner og naboer i Barentsburg. Vi vil fortsette våre Fjordcruise, også med anløp i Barentsburg og Pyramiden

Det er vår klare oppfatning at sanksjoner mot Russisk næringsliv på Svalbard primært vil ramme lokalbefolkningen i Barentsburg og ikke regimet i Moskva. I den grad sanksjoner skal ramme russisk næringsliv, herunder også på Svalbard, så bør dette skje gjennom nasjonale tiltak – ikke lokale.

Vi skal leve og virke sammen på Svalbard gjennom disse svært vanskelig tider, også etter at krigshandlingene i Ukraina er over. En boikott av turistvirksomheten til Trust Arktikugol vil verken treffe der den skal, eller bidra til stabilitet og gode relasjoner nå og for fremtiden.

Med bakgrunn i menneskelige hensyn, vil vi bidra til at folk-til-folk forholdet mellom den Russiske og Ukrainske befolkningen i Barentsburg og lokalbefolkningen i Longyearbyen skal forløpe så normalt som mulig. Vi forenes gjennom møter med mennesker, naturen, lyset, omtanke og håp for framtiden.

Vi ser frem til å ønske velkommen ombord og setter pris på muligheten til å dele Barentsburg og Pyramiden med deg!

Henningsen Transport & Guiding AS
Org nr. NO 984 211 333
Postboks 353
9171 Longyearbyen, Svalbard
Telefon: 4004 9171 

Kontortid (for epost og telefon):
man-fre, 14:00-21:00

Redusert besøkstid i båtsesongen
Image
Image
Broken Clouds

-1.09°C

Longyearbyen

Broken Clouds
Wind: N at 6.17 M/S
Mandag -8.89°C / -6.69°C Overcast Clouds
Tirsdag -9.66°C / -8.06°C Overcast Clouds
Onsdag -8.17°C / -6.19°C Light Snow
Torsdag -7.84°C / -5.9°C Broken Clouds
Fredag -10.29°C / -7.32°C Broken Clouds
Lørdag -12.18°C / -10.77°C Scattered Clouds